Det här måste du läsa – tisdag 18/8

Sugen på att jobba i Kina under nästa år? Svenska paviljongen på Världsutställningen har börjat söka personal. En kraftig fördel är om du pratar mandarin. Bara sådär.

Peter Sunde a.k.a. @brokep klev för ett par veckor sen av som talesperson för The Pirate Bay. Ett av de projekt han ska ta tag i är att få färdigt sin bok och just det här var en av de saker som Eliot Van Buskirk fokuserade på i sin intervju med Sunde för Wireds Epicenter.

Fundersam på hur Obama egentligen lyckades med sin onlinekampanj? Då är det här bra läsning. Epolitics har valt att samla sin artikelserie på ämnet till en bok, smidigt publicerad som en gratis PDF.

Jag vet inte varför riktigt, men det är alltid trevligt när Sverige figurerar i roliga sammanhang på större siter. Här har Gizmodo hittat en bild på varför det är oerhört olämpligt att köra för fort under vår kära vinter.

När blir en trend mer än bara en trend? När övergår den till att vara något vars värderingar sitter så djupt i folks medvetanden att den tar sig oanade uttryck? Lance Armstrongs initiativ för cancerforskning LiveStrong finns nu även som tatuering.
Lägg till runt 600.000 fans på Facebook, miljontals människor som bär det gula armbandet, cirka 35.000 followers på Twitter och en grym strategi för att involvera intresserade så har du en framgångssaga fler borde lära sig av.

Sociala webbplatser med Twitter i spetsen lockar till sig fler och fler bad guys enligt en undersökning som publicerades idag. Inte direkt otippat att dit alla trevliga människor söker sig hittar till slut även rötäggen.

Rackarns vad jag har suktat efter en bra applikation som konverterar min newsfeed på Facebook till RSS så jag kan läsa det på det sätt jag vill. Precis som tidigare version från andra utvecklare antar jag att RSS News Feed Reader tyvärr kommer att plockas bort lika fort som den kom upp. Facebook är notoriskt nojiga för att släppa ut material från sitt universum…

Related posts:

  1. Det här måste du läsa – måndag 17/8
  2. Det bästa från idag – tisdag

, , , , , ,