Facebook börjar sälja fysiska varor

Det här är stort. Facebook har bekräftat att de ikväll kommer att börja rulla ut en uppdaterad version av sin Gift Store på ett antal användare.
Det ena är att man i och med uppdateringen tillåter tredje parts-utvecklare att sälja saker via Gift Store.
Det andra – och det oerhört intressanta – är att man även tillåter försäljning av fysiska varor. Det innebär att man kommer att kunna köpa saker som kostar upp till 500 Facebook credits (likvärdigt med $50), fylla i den adress man vill ha saken skeppad till och sen genomföra köpet som på en vanligt handelsplattform.

Vad är då så speciellt med det här?
1. Köparna är redan inloggade vilket kortar mängden klick tills köpet är avslutat.
2. Kopplingen till applikationer som ger en direkt försäljning utan att behöva skeppa köparna utanför Facebook öppnar för helt nya möjligheter.
3. Handlarna slipper blanda in PayPal, kortinlösare eller liknande utan har en helt färdig plattform liggandes där det enda de behöver bekymra sig om är att tillhandahålla en bra produkt.

Vilken blir första svenska handlare som släpps in och får testa?

No related posts.

, ,

  • Martin

    Problemet är ju bara att Facebook tappar användare. Visst antal spökprofiler ökar iom allas svartsjuka, men titta på de som var på facebook tidigt, nu har de hoppat av. Facebook lär gå samma öde tillmötes som Lunarstorm.

    Tror mer på iPhonen och microbetalningar i butik genom iTunes. Det är på gång.