Mitt nya jobb, precis så här bra är det

Alla som känner mig vet att jag kan prata tills folk börjar starta små bränder på skrivborden eller fakea aneurysmer för att komma undan. Är det något jag tycker är intressant så vill jag berätta det och tyvärr är inte alltid filtret som ifrågasätter om andra också tycker det inte alltid igång. På gott och ont.

Förstå därför min frustration när jag inte kunnat prata om vad det är jag ska ägna de kommande eonerna av tid åt. Tack och lov är det nu slut på det.

Jag har fått chansen att i ett nystartat bolag inom SDR Gruppen skapa ett digitalt ben inom gruppen med en tydlig tjänst och produkt som nu ska utvecklas. Lansering av detta kommer att ske efter årsskiftet och nu vidtar en fas med rekrytering av folk, utveckling av allt från varumärkesplattform till produkt samt att lära känna den organisation som finns i koncernen.

SDR Gruppen består av Svensk Direktreklam, DirektPress och Action People och är en fantastisk koncern som har varit i de två grundarnas trygga händer sedan starten för trettio år sen. Även om åsikterna kring direktreklam i brevlådan går vida isär finns det ett skäl till att det fortfarande används – det är fruktansvärt effektivt. DirektPress har ett antal väldigt framgångsrika gratistidningar och Action People  jobbar med spännande produkter. Allt samlat under en ledning med långsiktig planering, sunda värderingar och ändå en nyfikenhet som jag inte upplevt maken till på väldigt länge.

Samtidigt blir det bolag jag kommer att ratta något helt nytt och självständigt. Jag får en trygg koncern i ryggen samtidigt som mina tyglar blir väldigt lösa. Frihet under ansvar.

Exakt vad det är vi kommer göra ska jag återkomma till längre fram. En sak är dock säker – det kommer att bli folkligt, festligt och fullsatt.

Related posts:

 1. Farväl mitt älskade Springtime – Hej du nya fantastiska jobb!
 2. Wolfram Alphas iPhoneapp släppt, men är den värd det?

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

 • http://socialmedianerd.se Per Pettersson

  All lycka till i världen Johan. Be awesome!

 • http://jerrysilfwer.se/2011/09/18/blankare-18-september-2011/ Blänkare – 18 September, 2011 | Jerry Silfwer

  [...] Mitt nya jobb, precis så här bra är det [...]

 • Mikael

  VA? Förväntade mig att Du skulle bli vd på Google/Sverige eller vd på Ditt älskade Spingtime…Trodde Ni/Du skulle öppna ett digtalt ben som affärsskvallertidning och konkurera med Affärsvärlden eller DI.

  Det måste vara ett “stort lyft” att börja dela ut direkt reklam i brevlådorna.

  Önskar dig lycka till. Tröttar du? Hör av dig. Jag letar vd i Sverige och kan jag ge dig ett mycket bättre erbjudande.

  Hört rykten att Yahoo! Avser tydligen öppna kontor i Sverige igen.

  Mikael E. Widengren

  YCBSOYA World Network